Blog

ISTANBUL

Egejské, Marmarské a Černé moře obklopuje tuto metropoli, která spojuje dva kontinenty.

Představte si město, kde je normální bydlet v evropě a pracovat v asii.

Kapalı çarşı nebo možná pro vás známějším jménem Grand bazar se nachází v samotném srdci Istanbulu. Můžete zde snad najít všechno, co vás napadne. Hlavní je samozřejmě smlouvat a nenechat se jak říkajíc „ojebat“.

Galatská věž ikona Istanbulu. Pozorovatelna, maják a v dnešní době již jako turistická atrakce. Jestli se vám chce vystát frontu nahoru, tak určitě doporučuju krásný pohled ze zlatého rohu na Istanbul.

Hagia Sofia nejdříve kostelem, posléze mešitou po letech dokonce muzeem. Dnes ale znovu slouží k náboženským účelům. Vstup samozřejmě možný a dokonce bez poplatku.

Cisterna jerebatan jedna z mnoha cisteren, která se nachází pod Istanbulem. Dle histrických podkladů se zde shromažďovala voda, která po staletí sloužila pro obyvatele Istanbulu.

Istiklal caddesi na této ulici nám jezdí ikonická červená tramvaj. Můžete si zde užít nákupy a příjemnou procházku po jedné z nejaktivnějších ulic vůbec v Istanbulu.

Caddebostan sahil krásná procházka po pobřeží.Kavárna, basketbalové hřiště, cyklostezka a nespočet lidí grilujících a užívajících nažhavenou vodní dýmku tedy Nargile.

Palác Dolmabahçe sídlo Sultána v císařském slohu. Je zde slavný harém, který stojí za to navštívit.